Workshop Pizza Bakken in Rome
De workshop begon om 17.00, en dat is precies wanneer wij
het restaurant binnen wandelden. Nadat de andere gasten ook arriveerden (naast
een heel aardig gezin uit San Diego waren wij de enige) begon de chef Nando met
de uitleg over het maken van het deeg voor de pizzabodem. Ondanks dat we erg
weinig ingrediënten gebruikten was het moeilijker dan verwacht. We mixten alles
met alleen een vork, en uiteindelijk mochten we ook onze handen gebruiken. Ook
het vormen van het deeg in een echte pizza bodem was best moeilijk. We
verwachtten het in de lucht te moeten gooien, maar we hoefden alleen maar een
deegroller te gebruiken. En toen kwam het leukste gedeelte, het beleggen van de
pizza. We hadden keuze uit verschillende ingrediënten en die keuze was best
moeilijk. Het resultaat werd een 50/50 pizza, met aan de ene kant tomaat,
peperoni en basilicum, en aan de andere kant paprika, courgette en aubergine.
Toen werden onze pizza’s meegenomen en kregen we een drankje en lekkere
bruchette om ons te vermaken, al wachtend op het moment van de waarheid. De
pizza’s werden een beetje rommelig, maar waren erg lekker.
We deden deze pizza bak les in het leuke restaurantje
‘That’s Amore’ vlak bij de Trevi Fontein. Naast pizza bak workshops geven ze
ook food tours en hele kookdagen waarbij het verzamelen van de ingrediënten en
het maken van pasta wordt gecombineerd. Deze worden echter niet in het
restaurant zelf, maar op een andere locatie (ook in het centrum) gegeven. De
prijs voor de workshop is €50, - per persoon en is inclusief bruchette vooraf,
de ervaring van het maken van je eigen pizza, alle drankjes en een dessert. Voor
meer informatie, kijk eventjes op de website van het restaurant: http://fabiolouscookingday.com/pizza-making-class/
Al met al was het een onwijs leuke ervaring die ik iedereen
zou willen aanraden! Je eigen pizza bakken in hartje Rome... wie wil dat nou
niet?
0 comments