­
­

Workshop Pizza Bakken in Rome

Wat is jouw lievelingseten? Grote kans dat de Italiaanse keuken zich ergens in jouw top 10 bevindt. Pizza, pasta, noem het maar op. Het een nog lekkerder dan het ander. Daardoor bestaan vele tripjes naar Italië voornamelijk uit eten, eten en nog eens eten. Maar wat nou als het mogelijk zou zijn om dit eten helemaal zelf te kunnen bereiden, onder begeleiding van een echte Italiaanse chef? En dat alles, om de hoek bij de Trevi Fontein in het midden van Rome. Zou jij het doen? Wij besloten de uitdaging aan te gaan en deden een workshop pizza bakken.


De workshop begon om 17.00, en dat is precies wanneer wij het restaurant binnen wandelden. Nadat de andere gasten ook arriveerden (naast een heel aardig gezin uit San Diego waren wij de enige) begon de chef Nando met de uitleg over het maken van het deeg voor de pizzabodem. Ondanks dat we erg weinig ingrediënten gebruikten was het moeilijker dan verwacht. We mixten alles met alleen een vork, en uiteindelijk mochten we ook onze handen gebruiken. Ook het vormen van het deeg in een echte pizza bodem was best moeilijk. We verwachtten het in de lucht te moeten gooien, maar we hoefden alleen maar een deegroller te gebruiken. En toen kwam het leukste gedeelte, het beleggen van de pizza. We hadden keuze uit verschillende ingrediënten en die keuze was best moeilijk. Het resultaat werd een 50/50 pizza, met aan de ene kant tomaat, peperoni en basilicum, en aan de andere kant paprika, courgette en aubergine. Toen werden onze pizza’s meegenomen en kregen we een drankje en lekkere bruchette om ons te vermaken, al wachtend op het moment van de waarheid. De pizza’s werden een beetje rommelig, maar waren erg lekker.







We deden deze pizza bak les in het leuke restaurantje ‘That’s Amore’ vlak bij de Trevi Fontein. Naast pizza bak workshops geven ze ook food tours en hele kookdagen waarbij het verzamelen van de ingrediënten en het maken van pasta wordt gecombineerd. Deze worden echter niet in het restaurant zelf, maar op een andere locatie (ook in het centrum) gegeven. De prijs voor de workshop is €50, - per persoon en is inclusief bruchette vooraf, de ervaring van het maken van je eigen pizza, alle drankjes en een dessert. Voor meer informatie, kijk eventjes op de website van het restaurant: http://fabiolouscookingday.com/pizza-making-class/



Al met al was het een onwijs leuke ervaring die ik iedereen zou willen aanraden! Je eigen pizza bakken in hartje Rome... wie wil dat nou niet?

Love,
Daphne

You Might Also Like

0 comments