­
­

Kooklessen in Chiang Mai

Een ding wat ik best spannend vond voordat we naar Thailand reisden was het Thaise eten. Ook al ben ik een vrij makkelijke eter, is Aziatisch eten niet altijd mijn ding geweest. Gelukkig maakte het Thaise Street food het makkelijk. Geen onduidelijke menu’s in het Thais of gebrekkig Engels, maar live kunnen zien wat, en hoe er werd gekookt. Al snel genoot ik van heerlijke Pad Thai, Springrolls en natuurlijk.. Thaise bananen pannenkoekjes! Na eerder al een onwijs leuke pizza bak les te hebben gevolgd in Rome, besloten we daarom dan ook om een Thaise kookcursus te doen in Chiang Mai, Thailand. Maar deze keer om de heerlijke Thaise keuken te ontdekken. Hoe leuk is het om thuis te kunnen komen met als souvenir voor familie en vrienden een lekker bord Pad Thai?

De Kookworkshop in Chiang Mai

Het doen van een kookworkshop was eigenlijk een last minute idee, en we hebben het pas de avond van te voren geboekt. We wilden eigenlijk Doi Inthanon bezoeken, de hoogste berg van Thailand, maar omdat ik erg last had van wagenziekte de dag ervoor, besloten we dit toch niet te doen. Er zijn onwijs veel kookscholen in Chiang Mai dus we zagen door de bomen het bos niet meer. Na vele scholen online te hebben bekeken besloten we de kookworkshop bij Asia Scenic Cooking School te volgen. We konden kiezen of we een hele of een halve dag wilden gaan koken, en of we in de stad wilden koken of op een boerderij. We besloten voor de hele dag op de boerderij te gaan. Van deze keuze hebben we geen spijt gehad. Ook al zal de ervaring op beide plekken erg leuk zijn, was het op de boerderij wel een stuk rustiger. Verder bezochten we bij de workshop op de boerderij een lokale markt en wandelden we door de kruidentuin, om de ingrediënten die we zouden gaan gebruiken te bekijken, proeven en te verzamelen. Dit was al een onwijs leuk en leerzaam begin van de dag.

Tijdens de cursus maakten we allemaal 6 gerechten. Zo maakten we allemaal een wok gerecht, een currypasta en uiteindelijk de curry, een salade, een soep, en een toetje. Per gang, op de springrolls na, konden we kiezen uit drie of vier verschillende gerechten. Ik koos voor de welbekende Pad Thai, de Papaya Salade, de Tom Yum soep, de rode curry en de heerlijke Mango Sticky rice. Helaas vond ik niet alle gerechten even lekker (lees: ik heb de Tom Yum soep en de Papaya Salade niet opgegeten), maar dat zal vast liggen aan het feit dat ik niet van pittig eten hou. Tussen het koken door hadden we een pauze van ongeveer een uur waarin we lekker konden relaxen in de prachtige tuin van de boerderij. Aan het einde van de les kregen we allemaal een kookboekje met de recepten voor alle gerechten die we hadden kunnen maken. Het was echt een succes aangezien ik de Pad Thai ondertussen al twee keer thuis heb gekookt!


Pad Thai Kookworkshop Chiang Mai Thailand

Springrolls Kookworkshop Chiang Mai Thailand


Gebakken Banaan Kookworkshop Chiang Mai Thailand


Meer informatie

Voor de hele dag koken op de boerderij werden we om 9 uur ’s ochtends opgehaald bij ons hotel in Chiang Mai, we kwamen weer terug om een uur of 5 ’s middags. The kookworkshop kostte ons 1200 Baht per persoon (wat ongeveer €32,- is) en dat was inclusief transport, koken, eten, water, en het kookboekje. Onthoud dat Asia Scenic Cooking School niet de enige kookschool in Chiang Mai is, het is wel de enige waar wij ervaring mee hebben. Daarom zouden wij je deze school zeker aanraden, maar dat betekend niet dat andere scholen minder zijn. Voor meer informatie over deze kookschool in het bijzonder, check hun website: http://www.asiascenic.com/

Wij hebben uiteindelijk erg van deze kookdag genoten!

Love,

Daphne 

You Might Also Like

0 comments